Etsintää

Sopivan kulkupelin etsintä on ollut haastavaa. Olen kolunnut erilaisia kulkineita ympäri Suomea. Alkuun kävin katsomassa asuntoautoja, mutta valitettavasti vallitseva trendi on nostanut niiden hinnat pilviin ja hinta-laatusuhde on kärsinyt valtavasti. Nyt kuvitellaan, että mitä tahansa asuntoautoksi tai matkailu/retkeilyautoksi kutsuttavaa voi hinnoitella reippaasti yläkanttiin.

Asuntoautojen kunto ei enää vastaa hintapyyntejä, joten käytyäni katsomassa useampaa kohtuullisen korkeahintaista peliä, tulin siihen tulokseen, etteivät ne ole sopivia tarpeeseeni. Yksi tarpeeni oli takatalli, joten sellaisia ei myöskään ole kovin paljon tarjolla. Useissa oli esimerkiksi pesutiloissa seinät halki, saumat eivät olleet tiiviitä ja ne oli ”korjattu” todella huonosti ja yleishajukin sisällä kostean homeisen tunkkainen. Paikat repsottivat ja se ei kuitenkaan näkynyt hinnassa. Vanha sanontahan on, että se ei ole hullu joka pyytää, vaan se joka maksaa. Kun tarkoitus on kuitenkin viettää runsaasti aikaa tässä kulkupelissä, on syytä katsoa kuin katua. Ah, kuinka oikeassa nämä vanhat sanonnat ovatkaan 😀

Edellisessä kirjoituksessa kerroinkin valinneeni umpikorisen kuorma-auton rakennuskohteeksi, mutta sekin vaihtui matkan varrella. Yksi syy siihen on se, että umpikorimalleissa tulee muutamia hankaluuksia. Toki suoraseinäisen tilan rakentaminen on hyvä juttu, mutta toisaalta mitä isompi auto, sitä suuremmat kulut. Valitseminen on todella vaikeaa ja on hyvä, ettei tee hankintaa liian nopeasti. Jos olisin löytänyt nopeasti jonkin suunnilleen hyvän, harmittaisi se hirveästi nyt. Eli kannattaa varata runsaasti aikaa, jotta omat todelliset tarpeet saa hiottua loppuun.

Olen todennut tässä matkan varrella, että omat tarpeeni ovat muovautuneet todella paljon alkuperäisestä suunnitelmasta. On syytä miettiä asiat monelta kantilta, ennen niiden päätösten tekemistä, jottei kaduta jälkeen päin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *