Projekti etenee

Niin ne viikot vierii ja kesä tuntuu hupenevan silmissä. Pienoinen paniikin poikanen alkaa pukata pintaan ja ja on pakko nipistellä aikaa jostain tähän projektiin. Kävin ostamassa äänieristelevyä Motonetistä, sellaista mustaa, jota tarrataan seiniin. Sen tarkoitus on sekä eristää ääntä että jämäköittää peltiä, ettei se rämise ja resonoi.

Motonettiin siis kävi tieni ja ostin StP noise reduction solutions Black silver 500x750x1,8 mm paksua mattoa bulkkipakkauksen, jossa on 4,5 neliötä matskua ja paketti painoi kuin synti. Hintaa paketilla oli 79,90 € ja tiesin, että sitä pitää ostaa ainakin 1-2 laatikkoa vielä lisää. Lisäksi tarvitaan asennukseen nylon-rulla eli äänieristemattotela, hintaan 13,90 €, jolla rullaillaan eli painetaan se matto tiiviisti pintaan kiinni. Toki ensimmäisenä aloitetaan pesemällä kaikki pinnat, joihin mattoa liimataan. Seinät pesin ihan vedellä, katto oli sen verran joidenkin öljyroiskeiden ja muun möhnän pilkuttamaa, että siihen käytin ikkunanpuhdistukseen tarkoitettuja pesulappuja. Ne toimivat loistavasti ja puhdasta jälkeä tuli.

Äänieristematto on mukavan helppo leikata ihan saksilla ja seinät valmistuivatkin suht nopsakkaan. Uuuden laatikon oston jälkeen pääsin katon kimppuun. Se ei sitten ollutkaan ihan helppoa, koska työskentelyasento oli tosi hankala. Katto on myös jokseensakin muotoiltu joka suuntaan, joten tarvitsin myös avukseni sahalaitaisen yleisveitsen (jonka olin ostanut vuosia sitten Kyprokselta), jolla viiltää auki hiukan mattoa. Näin oli pakko tehdä, jotta matto ottaisi kunnolla kiinni jokaisessa kolossa ja urassa kun sen sinne painaa. Katosta puuttuu enää yhdestä tukivälistä matto, sekä siitä välistä, johon kattotuuletin tulee. Ja palkkiona tästä aherruksesta sain hirmuisen kipeän niskan sekä hartiat ja päänsäryn kaupan päälle eli lihakset meni ihan jumiin.

Nyt kelpaa katsella kättensä jälkiä. Seuraavaksi tarkoitus on käydä hakemassa Kingspan levyä ja jotain tököttiä, jolla liimailla niitä levyjä seiniin kiinni. Suosittelen katsomaan oikeen urakalla erilaisia youtube-videoita erilaisista pakurakennusprojekteista. Osa on oikein viihdyttäviä, osa erittäin asiallisia ja niistä saa monia vinkkejä, mutta osa niistä sekoittaa suunnitelmat monta kertaa ja saa miettimään omiakin ratkaisuja kahteen kertaan. Eli ennen jokaista vaihetta kannattaa katsoa ja etsiä tietoa. Olen päätynyt laittamaan rengaskoteloihin sekä hytin ylle paksumpaa mattoa, älkää kysykö miksi. Musta vaan tuntuu, että hytin ylle se paksumpia 4-5 mm voisi olla pelkältään ihan riittävä eriste, kun hyllyn eteen tulee joka tapauksessa joko ovet tai paksuhko verho. Tämä on kuitenkin vielä mietinnässä, kuten moni muukin asia. Seinärakenteiden ja ovien koteloiden eristematsku on vielä myös kysymysmerkki, koska niihin ei voi ruiskuttaa pelkkää uretaania. Syy siihen on se, että esimerkiksi ovissa kulkee jos minkämoista vaijeria ja sähköjohtoa. Sinne pitää siis aika ajoin päästä tekemään mahdollisesti jotain korjausta tai huoltoa. Uretaani saattaisi myös aiheuttaa osan mekaniikan toimimattomuuden.

Tässä siis monta asiaa mietittäväksi. Mulla on myös instassa tili metsahetkittain_vanlife, jossa voi seurata projektin etenemistä kuvien muodossa.

Kuullaan taas!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *