Töitä ja rakentelua

Jotkut asiat ottavat aikansa ja tietysti täytyy tehdä töitäkin, jotta voi rakentaa pakua. Viikoittain ohjaan melontaretkiä Vihdissä Otalammella, Salmen ulkoilualueella. Salmijärvi on hieno pieni järvi ja vallan mainio paikka muutaman tunnin melontaretkille. Retken aikana tutustutaan järviluontoon, sen hyönteisiin ja lintuihin. Näkemistä on paljon ja jokainen retki on erilainen, luonto on erilainen, sää on erilainen ja tietysti asiakkaat ovat erilaisia ja kaikki antaa omat mausteensa retkiin. Retkiä on sekä naisille että sekajoukoille.

Mä tykkään mun työstäni tosi paljon, mutta korona on valitettavasti vaikuttanut myös keikkojen määrään. Suurin osa asiakaskeikoista kun tulee yritysasiakkaista. Koronan myötä virkistyspäivä-toiminta on pudonnut minimiin ja siksipä on pitänyt arvoida uudelleen omaa yrittämistään. Miten voisin laajentaa asiakaskuntaani? Mistä löytyisi uusia kontakteja, uusia yhteistyökumppaneita, uusia keikkakohteita? Tätä miettiessä päätin aloittaa lisäopinnot. Luontoalan ammattitutkintoon tähdätään jälleen ja nyt haluankin oppia tuottamaan luonnon antimista jotain uutta, jonka voin lisätä yritystoimintaani mukaan palvelujen rinnalle. Jotain sellaista, mikä tukee tätä luontoyrittäjän työtä. Niinpä luonnon tuotteistaminen ihan konkreettisilla luonnontuotteilla on johdonmukainen lisä ja sitä siis opiskelen Mikkelissä Esedussa seuraavan suunnilleen vuoden aikana. Aiemmista opinnoista on toki hyötyä ja niitä voikin käyttää matkan varrella.

Osittain etäopiskelua ja osittain lähiopiskelua, sehän sopii minulle. Päässä pyörii monta ideaa, mutta nähtäväksi jää mitkä niistä jalostuu ihan tuotteiksi asti. Yhteistyö Kuusenkuiskeessa antaa myös pontta tähän yrittämisen osaan. Heinin kanssa on kiva kokeilla erilaisia uusia juttuja ja tehdä myös niitä perus-opastuskeikkoja. Nyt kalenterissa on melkein viikoittain myös opiskelua ja niiden sovittaminen kaikkeen muuhun onkin jännää. Välillä on hiljaisempaa ja väliin kiireisempää. Seuraavalla opiskelujaksolla pitää ottaa kajakki mukaan ja lähteä tutustumaan Mikkelin seudun järviin. Sitähän voisi sielläkin vetää jotain retkiä tässä vuoden aikana.

Paku lähtee alkuviikosta huoltoon, jossa siihen asennetaan MaxxFan Deluxe tuuletin katolle. Syy miksi et sitä tee itse, on selvä. Pelkään korkeita paikkoja, mulla ei ole lämmintä hallia eristeaineiden kuivumisen varmistamiseksi eikä paikkaa rakentaa asennustelinettä, koska pakun katollahan ei voi niin vain tallustella. Joten katsoin järkeväksi ostaa asennuspalvelun ammattilaisilta. Sama koskee sähköhommia. Niissä täytyy käyttää myös lisensoitua ammattilaista, varsinkin kun aion muutoskatsastaa pakuni matkailuautoksi. Silloin sähköhommat sekä kaasuhommat täytyy teettää sellaisella yrittäjällä, jolta saa asianmukaiset dokumentit ammattitaidon lisäksi.

Ensi viikolla on myös tarkoitus aloittaa erilaisten luonnon materiaalien kerääminen opiskelua varten eli testimateriaalia. Toivottavasti kelit ovat sopivat keräämiselle.

Olkaahan kuulolla, lisää päivityksiä tulee heti kun tuuletin on asennettu!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *