Hankintoja osa 2

Viime artikkelissa pureuduttiin lämmitysasioihin, nyt mennään kylmemmälle osastolle. Jääkaappi, sellainenkin pitää olla, että ruoka pysyy kylmänä. Jälleen kerran vaihtoehtoja on runsaasti tarjolla. Sähköllä vai kaasulla vai molemmilla, siinä ensimmäinen kysymys, mikä pitää päättää. No ensin ajattelin molempia käyttävää, kuten aiemmassa artikkelissa olen julistanut. Tarkempien tarkasteluiden ja asiaan perehtymisen jälkeen pyörsin päätökseni tässäkin asiassa. En edelleenkään pidä kaasun käyttämisestä muualla kuin ruoanlaitossa, joten päätin katsella sähkökäyttöisiä kaappeja. Yksi edellytys on, minkä haluan jääkaappiin, on pakastelokero. Aina on jotain pientä pakkasesta, mitä haluaa kuljettaa muutamia päiviä mukana, jos ei muuta niin vaikka jäätelöä tai jääpaloja.

Kaappimallinen vai laatikkomallinen? Katselin molempia ja mietin käytännöllisyyttä. Laatikkomalliset on suht pieniä ja mielestäni epäkäytännöllisiä. Esimerkiksi jos vertaa arkkupakastimeen, jää sinne pohjalle aina jotain. Tai sitten se mitä tarvitsee, on aina pohjalla ja joutuu tyhjentämään suunnilleen koko laatikon päästäkseen siihen käsiksi. Positiivisena asiana on se, että niitä saa myös pakastelokerolla. Kaappimallinen on kuitenkin järkevämpi käyttöominaisuuksiltaan. Siispä niitä katselemaan. Jääkaapit vievät hirmuisen paljon sähköä, tiesittekö? Tämä oli jotenkin huolestuttavaa ja siksi olin miettinyt kaasuakin käyttävää varajärjestelmänä. Sitten ystäväni oli hankkinut kompressori-jääkaapin. Hän kehui sitä ja kertoi, ettei se kuluttanutkaan niin paljon sähköä kuin normaalit jääkaapit ja se oli siinä! Ei muuta kuin katsomaan sellaisia. Löytyihän niitä, surffailun jälkeen löysin tuontitukusta sopivan oloisen kaapin.

Jääkaappi, pakastinlokerolla ja sopivan kokoinenkin, jes! Sellaisen minä sitten tilasin ja sen pitäisi tulla ensi viikolla, arvatenkin alkuviikosta. Ainakin lupaus on että toimitus olisi ihan muutamassa päivässä. Jännittävää!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.