Uusia tuulia

Kevät on mennyt tiiviisti erilaisia kulkupelejä katsellessa. Valinnan vaikeus on kova, koska vaihtoehtoja on niin paljon. Valitako retkeilyauto, joka siis käytännössä olisi iso pakettiauto, jonne on rakennettu perään jonkunlainen asuintila? Vai olisko se kuitenkin asuntovaunu? Ehkä kuitenkin asuntoauto? Vai asuntobussi? Itse rakentamalla kuorma-auton päälle? Jokaisessa näissä on hyvät ja huonot puolensa.

Olen katsonut tuntitolkulla youtube-videoita erilaisista kodeista ja asumuksista renkaiden päällä ja niistä onkin ollut apua todella paljon. Monta kätevää vinkkiä, huikeita innovaatioita, tilaa säästäviä ratkaisuja, käytännön toteutuksia ja innostavia ideoita. Täytyy sanoa, että ihminen on luova ja kekseliäs!

Tässä vaiheessa olen pudottanut asuntovaunut pois listalta, koska se ei vain ole nyt mulle oikea ratkaisu. Vaunu on jokseenkin hankala pidemmän päälle, koska tarkoitukseni ei ole pitää perusleiriä jossain tietyssä paikkaa ympäri vuoden. Eli se vaihtoehto on nyt pudotettu pois.

Pakettiautoja olen katsellut paljonkin, mutta niissä tuntuu olevan hiukan liian vähän tilaa mun tarpeisiin, vaikkakin niissä löytyy tosi tilavia ratkaisuja. Vähimmäisvaatimukset mulla on :keittiö eli ruuanlaittomahdollisuus, jääkaappi, vessa ja suihku, työpiste ja sänky sekä runsaasti säilytystilaa harrastus/työvälineille, koska olen luontoalan yrittäjä ja sillä leipäni koitan tienata. Siksi mukana kulkee jonkun verran erilaista retkeilykampetta, sään mukaista vaatetusta ja kenkää sekä tietysti kajakkini. Koirillekin tarvitsee olla jonkin kiva soppi käytössä. Onneksi ne ovat tehokkaita hälyttimiä – tästä lisää myöhemmin! Vaatimukseni eivät ole kovin suuret, mutta sitäkin tärkeämmät.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *