Metsähetken blogi

Eteenpäin sano mummo lumessa

Aikaa on vierähtänyt edellisestä postauksesta, mutta toki toimettomana en ole istunut tätä aikaa. Yhteistyökuviot Elimäellä ja siihen liittyvän nettisivuston kuusenkuiske.fi rakentaminen ovat olleet ajankohtaisia ja niihin on uponnut työtunteja. Asiakaskeikkoja on ollut vähänlaisesti ja toivon mukaan tilanne paranee kesän mittaan. Onneksi kohta käynnistyy jälleen kesän supersuositut melonnat viikoittain Vihdin Salmijärvellä. Nuuksion Pohjoisella Portilla vedän kolmatta kesää melontailtoja, viime vuosina on ollut Naisten rento iltamelonta, jossa opetellaan kanootilla perusmelontaa aluksi, vietetään rento ilta nautiskellen järvimaisemista ja tutustutaan järviluontoon. Lopuksi nautitaan herkullinen villiyrttinen kana- tai kasvissalaatti ja yrttijuoma. Uusina tulokkaina tuoteperheessä on Aikuisten sekamelonta (parisuhde koetukselle :)) sekä perhemelonta (edelleen koetellaan). Lisätietoja löytyy Metsähetken facebook-sivuilta. https://www.facebook.com/luonnonhelmassa.fi/

Asumisen suhteen on edelleen päänvaivaa. Hirveän vaikea päättää mikä se oikea ratkaisu olisi. Pohtiessa on kulunut viiniä, tullut harmaita hiuksia, välillä ei edes tiedä mitä haluaa ja mikä olis se järkevin ratkaisu. Pohjapiirroksia on tehty vihkollinen eri versioilla ja kaikenmaailman pistorasioiden paikkoja ja tuulettimia sun muita härpäkkeitä on kahlattu nettiviidakkoa läpi. Uskon silti, että se oikea ratkaisu löytyy ja sen jälkeen pääsen etsimään sen sopivan aihion.

Olen nyt monenlaisen vatkauksen tuloksena päätynyt kuorma-autoon, jossa on umpikori. Varmaan se kevyt kuorma-auto, koska paino ja koko jää kohtuulliseksi. Toisaalta ihan täysin en vielä ole isompaakaan kuorma-autoa sulkenut pois, sillä multa löytyy C-kortti, joten siitä se ei jää kiinni. Näinä aikoina on kumminkin ajateltava pitkäkantoisesti ja katsottava mm. polttoaineiden hintoja, vakuutusmaksuja sekä käyttöveroja kun rakentaa asuntoautoa.

Kavereiden kanssa kannatta pallotella ideoita mikä mihinkin tulee. Itse ei aina näe niitä vaihtoehtoja ja siksi se toinen ja kolmas mielipide on kullan arvoinen. Seuraavissa kirjoituksissa paneudutaan enemmän tähän pohjaratkaisun suunnitteluun sekä muihin sisustan ratkaisuihin. Pysy kuulolla!

Uusia tuulia

Kevät on mennyt tiiviisti erilaisia kulkupelejä katsellessa. Valinnan vaikeus on kova, koska vaihtoehtoja on niin paljon. Valitako retkeilyauto, joka siis käytännössä olisi iso pakettiauto, jonne on rakennettu perään jonkunlainen asuintila? Vai olisko se kuitenkin asuntovaunu? Ehkä kuitenkin asuntoauto? Vai asuntobussi? Itse rakentamalla kuorma-auton päälle? Jokaisessa näissä on hyvät ja huonot puolensa.

Olen katsonut tuntitolkulla youtube-videoita erilaisista kodeista ja asumuksista renkaiden päällä ja niistä onkin ollut apua todella paljon. Monta kätevää vinkkiä, huikeita innovaatioita, tilaa säästäviä ratkaisuja, käytännön toteutuksia ja innostavia ideoita. Täytyy sanoa, että ihminen on luova ja kekseliäs!

Tässä vaiheessa olen pudottanut asuntovaunut pois listalta, koska se ei vain ole nyt mulle oikea ratkaisu. Vaunu on jokseenkin hankala pidemmän päälle, koska tarkoitukseni ei ole pitää perusleiriä jossain tietyssä paikkaa ympäri vuoden. Eli se vaihtoehto on nyt pudotettu pois.

Pakettiautoja olen katsellut paljonkin, mutta niissä tuntuu olevan hiukan liian vähän tilaa mun tarpeisiin, vaikkakin niissä löytyy tosi tilavia ratkaisuja. Vähimmäisvaatimukset mulla on :keittiö eli ruuanlaittomahdollisuus, jääkaappi, vessa ja suihku, työpiste ja sänky sekä runsaasti säilytystilaa harrastus/työvälineille, koska olen luontoalan yrittäjä ja sillä leipäni koitan tienata. Siksi mukana kulkee jonkun verran erilaista retkeilykampetta, sään mukaista vaatetusta ja kenkää sekä tietysti kajakkini. Koirillekin tarvitsee olla jonkin kiva soppi käytössä. Onneksi ne ovat tehokkaita hälyttimiä – tästä lisää myöhemmin! Vaatimukseni eivät ole kovin suuret, mutta sitäkin tärkeämmät.